Nyhet

Pareto

Pareto ser inte nog med triggers för att rekommendera köp i Cibus - höjer riktkurs till 228 kronor (206)

Fastighetsbolaget Cibus levererade ett stabilt kvartal enligt Pareto, men det finns fortfarande inte nog med kortsiktiga triggers för att rättfärdiga en köprekommendation. Riktkursen höjs emellertid till 228 kronor (206) i en färsk nalys.

På längre sikt ses emellertid katalysatorer i form av en expansion till Danmark eller Island som kan cementera den ledande positionen i Norden.

Riktkursen om 228 kronor baseras på en premie om 50 procent över substansvärdet, NAV, och en multipel om 20 gånger förvaltningsresultatet. Bolaget värderas idag till en 75-procentig premie enligt Pareto.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Cibus Nordic

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Cibus Nordic

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt