Nyhet

Pareto ser temporärt minskade marginaler för Green Landscaping - behåller motiverat värde

Pareto ser temporärt minskade marginalet för utemiljöbolaget Green Landscaping men behåller motiverat värde om 110 kronor per aktie. Det framgår av en analys.

Rapporten för Q2 redovisade ebita-marginaler om 8,2 procent, något som var 60 baspunkter lägre än Paretos förväntningar. Emellertid tror banken på starkare marginaler kommande kvartal och behåller sin ebita-prognos för helåret 2021.

Pareto skriver även att covid-19 fortsätter påverka verksamheten negativt, men man räknar med en gradvis normalisering till H2 i takt med att restriktioner lyfts.

Banken räknar med att redan gjorda förvärv kommer att öka ebita med 137 procent för 2021e. Vidare skriver man att bolaget handlas med 25-30 procent rabatt mot jämförelsebolag.

Aktien handlas idag ned 7,7 procent till 89,00 kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Green Landscaping

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Green Landscaping

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt