Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Pareto storhöjer Surgical Sciences riktkurs efter Simbionix-förvärvet - Mentice potentiellt en måltavla

Kirurgisimulatorbolaget Surgical Science får en dubblerad riktkurs om 320 kronor (160) av Pareto efter förvärvet av den fyra gånger större sektorkollegan Simbionix. I Paretos basscenario kommer bolaget kunna växa med 20 procent i genomsnitt över en lång sikt, framgår det av en analys.

Analyshuset estimerar att SUS kommer bli den dominerande leverantören av robotsimuleringsmjukvara oh ha möjlighet att nå 100 procent av alla robotplattformar.

Det prognostiseras att Surgical Science kommer fortsätta att konsolidera även i andra områden och Pareto lyfter upp konkurrenter som CAE, VirtaMed och svensknoterade Mentice.

- Situationen har ändrats och Mentice är fortfarande en stor spelare inom endovaskulär träning, vilket skulle kunna göra det till en potentiell måltavla för Surgical Science, skriver Pareto.

Surgical Science stiger 5,3 procent till 278 kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt