Pareto tror att Asien kommer bli den största regionen för Evolution år 2023

Nyhet

{newsItem.title}

Pareto tror att Asien kommer bli den största regionen för Evolution år 2023

Investmentbanken Pareto räknar med starka korsförsäljningssynergier för Evolution i Asien, och tror att regionen kommer växa till att bli den största per 2023. Riktkursen höjs markant till 1 300 kronor (850) med bibehållen köprekommendation.

Pareto bedömer att förvärvet av Netent kommer stärka Evolutions konkurrenskraft ytterligare. Investmentbanken är inte alltför bekymrade kring Playtechs inträde på den amerikanska spelmarknaden.

Vad avser guidning för den justerade ebitda-marginalen under 2021 ser man den som konservativ. Pareto bedömer att coronapandemin och risken för en tredje våg gör att bolaget är extra försiktiga i sin prognos.

Till följd av Evolutions starka produkterbjudande förväntar man sig även stabil alternativt något positiv prisförhandlingsstyrka framgent när äldre kontrakt ska omförhandlas.

Evolution har efter en halvtimmes handel på måndagen stigit 2,1 procent till 1 059 kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda nyhetsuppslagen från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar.

Nyhets- och aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser – smidigt va?

Nyheter om Evolution Gaming

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Evolution Gaming

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev