Pareto tror på en extrautdelning i Tele2 på 13-15 kronor per aktie nästa år

Nyhet

Pareto

Pareto tror på en extrautdelning i Tele2 på 13-15 kronor per aktie nästa år

Teleoperatören Tele2 och Deutsche Telekom säljer T-Mobile i Nederländerna, meddelade bolagen i morse. Tele2 äger 25 procent och Deutsche Telekom 75 procent. Köpare är fonder som förvaltas av Apax Partners och Warburg Pincus. Försäljningen sker till ett företagsvärde på 5,1 miljarder euro.

När transaktionen har slutförts och betalningen har mottagits avser Tele2:s styrelse att föreslå en extrautdelning om minst 11 kronor per aktie.

"Försäljningen var förväntad på marknaden. Prisnivån ser ut att vara ungefär i linje med marknadens förväntningar", skriver Pareto Securities i en snabbkommentar.

Paretos bedömning är att Tele2 kommer lämna en extrautdelning på 13-15 kronor per aktie under första halvåret 2021.

Investmentbolaget Kinnevik äger 24 procent av Tele2. Det innebär att Kinnevik kommer erhålla 1,8 miljarder kronor av en extrautdelning på 11 kronor per aktie i Tele2, vilket motsvarar 6,50 kronor per aktie i Kinnevik. Hamnar extrautdelningen på 15 kronor per aktie i Tele2 motsvarar det 2,5 miljarder kronor och 9 kronor per aktie i Kinnevik.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tycker vi att du ska spana in SAVR då du betalar 30-50% mindre i avgifter hos dem. En annan mäklare som erbjuder courtagefri aktiehandel är eToro - se vårt test av eToro här.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi bytte själva till Hedvig och sparar 2 436 kr per år i utgifter, jämför gärna själv på webben.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev