Nyhet

Pareto

Pareto upprepar säljråd för Nibe inför delårsrapporten

Pareto Securities bedömer att leveransproblem och komponentbrist kommer att ha hindrat
värmeteknikbolaget Nibes affärsområde Climate Solutions från att fullt ut kunna möta efterfrågan i tredje kvartalet. De två andra affärsområdena Element och Stoves bedöms ha klarat sig bättre. Det framgår av en dagsfärsk analys inför delårsrapporten för det tredje kvartalet som släpps den 17 november.

Komponentbristen bedöms slå mot försäljningen och marginalerna. Prisökningar väntas inte heller kompensera kostnadsinflationen fullt ut, bedömer analyshuset.

Sammantaget sänker Pareto sina marginalförväntningar för helåret 2021. Analyshuset anser fortsatt att aktien är övervärderad och står fast vid sitt säljråd med riktkurs på 85 kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om NIBE Industrier

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien NIBE Industrier

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt