Nyhet

Pareto väntar sig borrning inom kort för Africa Energy - favoriserad aktie inom prospektering

Pareto väntar sig borrning vid Africa Energys Luiperd-brunn inom kort. Det kommer markera starten på en spännande period för bolaget, med upp till fyra stora brunnar som ska genomgå borrning under de kommande kvartalen.

Det sker i ljuset av att Deepsea Stavanger-riggen har anlänt till Sydafrika tidigare än schemalagt. Brunnarna bedöms rikta in sig på mer än tre miljarder oljeekvivalenter på Block 11B/12B, då man inkluderar den stora fyndigheten Kloofpadda.

Borrning och tester av Luiperd förväntas ta 60 till 80 dagar, vilket innebär att resultaten troligen kommer att meddelas i oktober.

Pareto beräknar att det riskmässigt ojusterade värdet av Africa Energy överstiger 10 kronor per aktie. Riktkursen höjs till 3,7 kronor per aktie (3,1), vilket motsvarar den riskjusterade värderingen av bolaget.

Africa Energy är fortfarande Paretos favoriserade prospekteringsföretag, varför man upprepar köprekommendation. Aktien stiger idag 4 procent till strax under 3 kronor.

De främsta riskerna mot investmentbankens positiva syn är svaga borresultat, lägre oljepris och politisk risk i Sydafrika.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Africa Energy

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Africa Energy

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt