Nyhet

Paus

Paus för blockförsäljningar av aktier väntas inför rapportsäsongen - DI

I september genomfördes fyra så kallade "placings" där större aktieägarna i börsnoterade företag på ett bräde sålde av en storpost. Men nu blir det sannolikt en paus, skriver Dagens industri i en analys.

De fyra affärerna var partners i EQT som sålde aktier för 23 miljarder kronor, finska Sampo som sålde aktier i Nordea för 7,6 miljarder samt huvudägarna i Cint och Hemnet som minskade sina aktieinnehav.

"Förra veckans stora utförsäljningar från storägare betyder rimligen att det nu blir ett uppehåll för stora blockaffärer på börsen. Skälet är att årets tredje rapportperiod står för dörren och insynspersoner är inte tillåtna att köpa eller sälja aktier en månad före det att kvartalsrapporten ska publiceras", skriver Di.

Efter rapportsäsongen öppnar sig fönstret återigen för stora blockaffärer i december. Bland de bolag där tidningen spekulerar kan bli aktuella för denna typ av affärer är återigen Cint och Hemnet, men även Vimian, Revolution Race och OX2.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt