Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Paxman har fått global uppmärksamhet i media under internationella bröstcancermånaden

Medicinteknikbolaget Paxmans Scalp Cooling har under oktober, även känd som den internationella bröstcancermånaden, fått bred och meningsfull uppmärksamhet i media i olika delar av världen. Det framgår av bolagets månadsbrev för oktober.

Bland annat uppmärksammades Scalp Cooling på amerikanska morgonprogrammet "Good Morning America".

"Miranda McKeon, en ung skådespelare som diagnosticerades med bröstcancer tidigare i år, har använt sig av Paxman Scalp Cooling i samband med behandling vid kliniker i New York och Kalifornien. Hon delade med sig av sina upplevelser från sin cellgiftsbehandling i det amerikanska morgon-TV-programmet Good Morning America", skriver Paxman.

Paxman tar även upp en nyligen genomförd studie i månadsbrevet, där 600 onkologer fick svara på frågor förknippade med användning av skalpkylning i USA.

"62 procent av respondenterna svarade att de alltid eller oftast föredrar användning av skalpkylning, och 67 procent anser att skalpkylning borde erbjudas till samtliga patienter. Tyvärr var det endast 26 procent av klinikerna som svarade att de alltid eller i de flesta fall inleder samtal med patienter om skalpkylning."

Oro för patienternas finansiella åtagande lyftes fram som anledningen till att detta behandlingsalternativ inte togs upp i patientsamtal, vilket även var den vanligaste anledningen till att en del av de svarande inte förespråkar användandet av skalpkylning.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Paxman

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Paxman

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt