Paynova siktar på mer diversifierad men framförallt en större intäktsbas - vd
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Paynova siktar på mer diversifierad men framförallt en större intäktsbas - vd

Paynova

Fintechbolaget Paynova siktar på en mer diversifierad men framförallt en större intäktsbas. Det säger vd David Larsson i en intervju mot bakgrund av den senaste kvartalsrapporten samt den pågående företrädesemissionen.

"Idag har vi två stora kunder, i form av SJ och Tradera. Det är klart att SJ påverkats av coronapandemin, men å andra sidan är Tradera inte påverkade av coronapandemin på samma sätt. Vi har inte på något vis någon tanke om att arbeta endast med resebranschen", förmedlar bolagschefen.

Paynovas samarbete med den internationella betaljätten Paypal utökades under förra året, och bolagschefen betraktar dem som en strategisk partner.

Paynovas så kallade Buy Now Pay Later-lösning (BNPL) gick live med Tradera som är Paynovas och Paypals första gemensamma kund under det fjärde kvartalet genom en så kallad mjuklansering. Praktiskt innebär det att köpare nu ges möjligheten att betala då de mottagit varan, samtidigt som säljaren får betalt på samma sätt oavsett betalform.

I takt med att Tradera rullar ut tjänsten till fler konsumenter under detta år kommer Paynova att få en mer diversifierad intäktsbas, uppger bolagschefen.

Paynova har varit aktiva den senaste tiden när det kommer till att expandera sitt erbjudande till nya länder. Nu finns deras nya betallösning i totalt åtta europeiska marknader.

Bolaget, som är noterat på NGM, redovisade en omsättningstillväxt inom BNPL på 20 procent under kvartalet trots ytterligare tapp inom resesegmentet till följd av covid-19.

"Det vi gör är att exekvera på överenskommelsen med Paypal. Sättet vi gör det på skiljer sig från det traditionella tillvägagångssättet. Om vi tar framgångsrika Klarna som exempel är de verksamma i många europeiska länder, men det har tagit många år för dem att nå punkten där de är idag. Det är väldigt komplicerat att gå in i nya marknader med BNPL", säger vd:n och fortsätter:

"Vår fintechprodukt är att vi har byggt en teknisk hubb för BNPL. Istället för att gå in på nya marknader själva kopplar vi in lokala ledande BNPL-leverantörer. Man kan säga att vi har antagit en partnerstrategi."

Larsson påpekar att det finns flera exempel på BNPL-leverantörer som har fått blöda mycket pengar efter att ha gått in på nya marknader.

"Vi har inte tiden att vänta och vi tänker inte spendera stora summor för att lära oss nya marknader. Istället kringgår vi detta genom vår marknadsstrategi", förklarar bolagschefen.

I Tyskland har Paynova exempelvis ett samarbete med det ledande betalbolaget Ratepay, medan expansionen i Danmark och Norge sker i samarbete med finanskoncernen Collector.

Den tekniska kompetensen inom Paynova som ligger bakom BNPL-hubben betraktas som en av bolagets främsta kärnkompetenser.

"Produkten är dessutom helt skalbar. Det är en digital lösning som skickar olika transaktioner i en riktning och simultant sköter de olika nödvändiga processerna", säger vd:n.

Genom hög aktivitet och snabb internationell framfart ska Paynova uppnå det uttalade målet om 15 marknader och 50 miljoner transaktioner 2023.

För att åstadkomma detta tar man in strax under 50 miljoner kronor genom en helt garanterad företrädesemission, vars teckningsperiod har inletts och pågår fram till och med 19 februari.

I likhet med vd-ordet från den senaste delårsrapporten upprepar Larsson att Paynova är ett fintechbolag i framkant.

"Just Paynova kanske har blandats ihop med betalbranschen, men jag hävdar att vi är ett fintechbolag. Vi knyter ihop betalleverantörer och därmed får till en väldigt bred och kompetens lösning", resonerar Paynova-chefen som är av uppfattningen att det händer mycket spännande saker inom fintechbranschen just nu.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Sileon

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.