Nyhet

Paytm

Paytm rasar i börspremiären

Indiska fintechuppstickaren Paytm föll med runt 25 procent i dagens premiärhandel i Bombay.

Den rejäla nedgången kommer från att investerare ifrågasätter både värderingen och bolagets avsaknad av vinst. Paytm utökade förlusten till 3,82 miljarder rupier (2,84), motsvarande 457 miljoner kronor, i kvartalet som avslutades i juni.

Enligt källor till Reuters väntas Paytm uppvisa ett nollresultat först i slutet av nästa år eller början av 2023.

De analytiker som nyhetsbyrån varit i kontakt med hyser inte stora förhoppningar kring bolaget.

”Paytms finanser är inte väldigt imponerande och tillväxtutsikterna verkar begränsade../../..uppenbarligen saknar bolaget en tydlig väg till vinst”, sade en analytiker på Lightstream Research.

Paytm är uppbackat av Softbank och Ant Group och i samband med noteringen förra veckan reste bolaget 2,4 miljarder dollar. Noteringen är rekordstor för den indiska marknaden. Värdet var 20 miljarder dollar. Den institutionella delen av listningsemissionen blev övertecknad med 2,79 gånger medan allmänhetens teckning blev övertecknad 1,6 gånger.

Paytm är aktiva inom betalningar och möter bland annat konkurrens från aktörer som Google Pay och Walmart-ägda Flipkarts PhonePe.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Softbank

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Softbank

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt