Peckas Naturodlingar ökar förlusten i fjärde kvartalet, tänker ingå avtal kring fiskproduktionen

Nyhet

{newsItem.title}

Peckas Naturodlingar ökar förlusten i fjärde kvartalet, tänker ingå avtal kring fiskproduktionen

Fisk- och grönsaksodlingsbolaget Peckas Naturodlingar redovisar minskad omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan, ihop med en ökad förlust.

Omsättningen sjönk 16,0 procent till 2,1 miljoner kronor (2,5).

Att omsättningen minskat mellan fjärde kvartalet 2020 och motsvarande kvartal 2019 hänförs till tester och utveckling av nya produkter, vilket belastat produktionen och följaktligen även bolagets omsättning.

Rörelseresultatet blev -7,2 miljoner kronor (-5,3).

Resultatet efter skatt blev -7,5 miljoner kronor (-5,4).

Fjärde kvartalets förlust består till stora delar av omstrukturerings- och utvecklingskostnader som kommer att gynna bolaget i framtiden, lyder förklaringen.

Vd Mattias Gemborg skriver i en kommentar till rapporten att bolagets närmaste mål är att nå ett liknande avtal för fiskproduktionen som det man ingått med Grönsakshuset i Norden avseende grönsaksproduktionen.

"Nästa slakt av fisk sker sent i vår och avsikten är att ha ett liknande avtal på plats innan dess. Vårt pågående projekt med världens första atlantlax odlad i ett akvaponiskt system i industriell skala är något som jag personligen tror kommer att underlätta att få till ett sådant avtal"; skriver Gemborg.

När detta är på plats kommer bolaget ha lönsamhet från hela den löpande verksamheten, vilket medför att Peckas Naturodlingar fullt ut kan fokusera på utveckling och försäljning av odlingssystem och lösningar för urban livsmedelsproduktion.

Peckas Naturodlingar, MkrQ4-2020Q4-2019Förändring
Nettoomsättning2,12,5-16,0%
Rörelseresultat-7,2-5,3
Nettoresultat-7,5-5,4


http://media.finwire.com/media/FWS005A860-table-1

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Peckas Naturodlingar

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Peckas Naturodlingar

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev