Peckas Naturodlingar ökar intäkterna samtidigt som förlusten steg i andra kvartalet, drar tillbaka prognos för 2021

Nyhet

Peckas Naturodlingar ökar intäkterna samtidigt som förlusten steg i andra kvartalet, drar tillbaka prognos för 2021

Fisk- och grönsaksodlingsbolaget Peckas Naturodlingar redovisar ökade intäkter samtidigt som förlusten steg i andra kvartalet 2020 jämfört med samma kvartal i fjol. Bolaget drar tillbaka sin tidigare prognos om positivt kassaflöde 2021.

Nettoomsättningen steg 85,0 procent till 3,7 miljoner kronor (2,0).

Rörelseresultatet blev -3,5 miljoner kronor (-2,6).

Resultatet före och efter skatt var -3,7 miljoner kronor (-2,7). Resultat per aktie hamnade på -0,52 kronor (-0,62).

Bolaget har under det gångna kvartalet utvärderat den tidigare prognosen om att nå positivt kassaflöde under 2021. Prognosen revideras nu och positivt kassaflöde bedöms inte längre som sannolikt under 2021. Då det råder stora osäkerheter i Sverige och omvärlden på grund av den pågående pandemin väljer bolaget att inte lämna någon ny prognos för när positivt kassaflöde kan uppnås. En av anledningarna är stora osäkerheter kring efterfrågan från Horeca-segmentet i framtiden. Att nå positivt kassaflöde är dock prioriterat och arbete pågår för att det ska nås så snart som möjligt, skriver bolaget i delårsrapporten. Horeca är en förkortning för Hotel/Restaurant/Café.

- Det faktum att försäljningen stadigt ökar och att vi säljer slut det vi producerar går inte att tolka på något annat sätt än att våra produkter är väldigt uppskattade på marknaden. Konsumenters medvetenhet om hållbarhet ökar ständigt och dessutom har en debatt om Sveriges självförsörjningsförmåga tagit fart i och med den pågående pandemin. Detta är båda saker som har stor potential att gynna oss både på kort och lång sikt. Jag är övertygad om att vi bara har sett början av en revolution inom hållbar livsmedelstillverkning och det faktum att vi leder den utvecklingen tror jag kommer vara en stor fördel för oss i framtiden, kommenterar vd Mattias Gemborg i delårsrapporten.

Peckas Naturodlingar, MkrQ2-2020Q2-2019Förändring
Nettoomsättning3,72,085,0%
Rörelseresultat-3,5-2,6
Resultat före skatt-3,7-2,7
Nettoresultat-3,7-2,7
Resultat per aktie, kronor-0,52-0,62

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Peckas Naturodlingar

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Peckas Naturodlingar

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev