Pegrocos portföljbolag Nordisk Bergteknik ska förvärva norska Gjerden Fjellsikring

Nyhet

Pegrocos portföljbolag Nordisk Bergteknik ska förvärva norska Gjerden Fjellsikring

Investmentbolaget Pegrocos portföljbolag Nordisk Bergteknik har ingått avtal om förvärv av norska Gjerden Fjellsikring till en köpeskilling om 47,7 miljoner norska kronor. Det finansieras genom kontanter och aktier i portföljbolaget. Det framgår av ett pressmeddelande.

Transaktionen planeras att utföras så snabbt som möjligt i början av 2021.

Gjerden Fjellsikring omsatte 148 miljoner norska kronor år 2019 och har över 60 anställda. Det bedöms förstärka koncernens omsättning och lönsamhet i totala tal samt per aktie.

"Det är ett väl ansett bolag med erfaren ledning och högt kvalificerade medarbetare. Förvärvet kompletterar vår organisation och tillför specialistkunskap inom bergssäkring. Vi stärker dessutom vår geografiska närvaro i regionen vilket är väldigt positivt", säger Norgechefen Oddbjørn Røed.

https://mb.cision.com/Main/12574/3247798/1343134.pdf

https:/ ews.cision.com/se/pegroco-invest/r/pegrocos-portfoljbolag-nordisk-bergteknik-har-ingatt-avtal-med-avsikt-att-forvarva-gjerden-fjellsikr,c3247798

Tim Hansson
tim.hansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Nordisk Bergteknik

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tycker vi att du ska spana in SAVR då du betalar 30-50% mindre i avgifter hos dem. En annan mäklare som erbjuder courtagefri aktiehandel är eToro - se vårt test av eToro här.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi bytte själva till Hedvig och sparar 2 436 kr per år i utgifter, jämför gärna själv på webben.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Nordisk Bergteknik

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev