Nyhet

Penser Access höjer sitt motiverade värde för Angler Gaming till 23-24 kronor

Bettingbolaget Angler Gaming rapporterade intäkter på 11,6 miljoner euro och ett rörelseresultat på 3,8 miljoner euro i andra kvartalet 2020. Det var bättre än Penser Access estimat på 11,2 miljoner respektive 3,3 miljoner euro. Intäkterna ökade med 73 procent och rörelseresultatet klättrade med 181 procent i årstakt. Den dagliga spelintäkten minskade med 5 procent i juli jämfört med i andra kvartalet. Det framgår av en uppdraganalys daterad den 13 augusti.

Den höga effektiviteten i marknadsföringen gör att Penser Access justerar upp sina estimat för vinsten per aktie med 7 procent för 2020, med 8 procent för 2021 och med 11,5 procent för 2022. Penser Access höjer med anledning av den starka delårsrapporten sitt motiverade värde för Angler Gaming till intervallet 23 till 24 kronor. En trigger för kommande sex till tolv månader är förvärv och lansering av sportbok.

https://links.penser.se/f/a/angl_20200813.pdf

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Angler Gaming

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Angler Gaming

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt