Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Penser Access inleder bevakning av Initiator Pharma med motiverat värde 11-12 kronor

Erik Penser Bank inleder inleder bevakning av forskningsbolaget Initiator Pharma med ett motiverat värde om 11 till 12 kronor per aktie. Det framgår av en en uppdragsanalys daterad den 7 december.

Initiator Pharma utvecklar läkemedel inom CNS-området. Bolaget driver två kliniska projekt i fas 2, IPED2015 och IP2018, inom indikationen erektil dysfunktion. "Det är ett litet bolag med danskt ursprung som befunnit sig under radarn för investerare och framgångarna för framför allt fas 2 projektet IPED2015 har inte fått den uppskattning som är förtjänt", skriver Penser Access.

IPED2015 är en ny behandling av erektil dysfunktion, en massmarknad där det ännu saknas effektiva behandlingsalternativ för miljontals män, trots välkända läkemedel som exempelvis Viagra, PDE5-hämmare, från Pfizer.

"Det är hos äldre män som inte uppnår goda behandlingsresultat med PDE5-hämmare vi ser den stora potentialen för IPED2015, som vi bedömer har blockbuster-potential och därmed är en attraktiv tillgång för stora läkemedelsbolag", skriver Penser Access.

För IPED2015 väntas resultat under andra halvåret 2022 och för IP2018 fas 2a-data mot slutet av första halvåret 2021. "Positivt utfall i båda studierna kan motivera upp till en tiodubbling av aktien från dagens nivå. Vi vill poängtera att risknivån är hög", skriver Penser Access.

https://links.penser.se/f/a/init_20201207.pdf

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Initiator Pharma

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Initiator Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.