Nyhet

Penser

Penser höjer motiverat värde för Bergs Timber

Erik Penser Bank höjer motiverat värde för sågverksbolaget Bergs Timber till 6,80-7,00 kronor per aktie från 6,70-6,80 kronor per aktie. Det framgår av en uppdragsanalys.

Banken skriver att bolaget har fortsatt starkt resultatmomentum drivet av ett högt kapacitetsutnyttjande och prisuppgångar. Dock spår banken att en viss avmattning från rekordnivåerna är att vänta.

Inom Joinery ser bolaget fortsatt en stark efterfrågan, medan marknaden för Wood Protection dämpats något på grund av materialbrist, dock är den underliggande efterfrågan fortsatt stark, skriver banken.

Penser väljer att höja sina prognoser för innevarande år efter en övertygande rapport för det tredje kvartalet. Emellertid tar banken höjd för att cykeln vänder ned. Bland annat höjs estimatet för vinst per aktie för 2021 till 1,13 kronor från 0,72 kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Bergs Timber

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Bergs Timber

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt