Nyhet

Penser höjer motiverat värde för Bergs Timber efter starka rapporten

Erik Penser höjer motiverat värde för Bergs Timber till 6,70-6,80 kronor (5,70-5,80), efter andra kvartalets starka rapport.

Höga försäljningspriser inom Wood Protection och Sawn Wood är den viktigaste orsaken till kvartalets starka rapport som också bjöd på förvärvet av Performance Timber Products Group i Storbritannien.

"Bergs Timber ser att de starka marknadsförutsättningarna består in i tredje kvartalet 2021. Detta speglas även av konjunkturbarometern som visar på ett fortsatt starkt momentum för trävaruindustrin i juli. Orderingången för samtliga produktområden är fortsatt bra och fullt kapacitetsutnyttjande väntas under tredje kvartalet 2021. Bergs investerar även 35 miljoner kronor i Vika Wood i Lettland under sommaren för att höja produktiviteten ytterligare", skriver Erik Penser.

Det uppges också att om förvärvsstrategin fortsätter vara lyckad kan det motiverade värdet stiga upp till 8,00 kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Bergs Timber

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Bergs Timber

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt