Nyhet

Penser

Penser höjer motiverat värde för Bokusgruppen

Erik Penser Bank höjer sitt motiverade värde för Bokusgruppen till 64-65 kronor per aktie från tidigare 60-61 kronor per aktie. Det framgår av en uppdragsanalys.

I tisdagens rapport redovisade Bokusgruppen ett justerat ebita om 32,2 miljoner kronor, vilket var 28 procent högre än samma period i fjol. Det starkare resultatet drevs bland annat av förbättrade marginaler i alla kanaler och en förbättrad mix.

Bokusgruppen går nu in i det säsongsviktiga fjärde kvartalet , som inte längre är påverkat av covid-19-relaterade restriktioner avseende butikshandeln. Nya butiker samt ett ökande övrigt
sortiment med egna produkter borgar väl inför avslutningen på året, skriver banken.

Penser väljer att justera upp prognoser efter den starka lönsamhetsutvecklingen samt de positiva utsikterna inför det fjärde kvartalet. Estimaten för vinst per aktie höjs för 21e till 1,07 kronor (0,85), 22e till 2,3 kronor (2,01) och 23e till 3,03 kronor (2,7).

Bokusgruppens aktie handlas idag ned drygt 3 procent till 39,20 kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Bokusgruppen

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Bokusgruppen

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt