Nyhet

Penser höjer motiverat värde för Enzymatica trots rapport som avvek från förväntningar

Penser Access höjer det motiverade värdet för Enzymatica trots att rapporten kom in långt under förväntan.

Bolaget underpresterade vad gäller omsättning, bruttomarginal och justerat ebit. Avvikelsen var särskilt stor kring omsättningen som blev 28,3 miljoner kronor (19,5), cirka 13 miljoner lägre än vad Penser räknat med. Gapet beror på en långsammare Stada-utrullning i Europa.

Rapporten tvingar Penser att justera ned årets prognos för justerad ebit med tre miljoner kronor.

Men det motiverade värdet höjs till 25-26 kronor från 18-20 kronor. Penser uppger att detta beror primärt på ”utökad marknadspenetration för Coldzyme på de nya marknaderna (Kina, Hongkong, Sydafrika) samt de nya avtalen med Stada och Sanofi”.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt