Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Penser höjer motiverat värde för Upsales Technology

Erik Penser Bank justerar upp sitt motiverade värde för plattformsbolaget Upsales Technology till 98-102 kronor på bolagets starka operationella nyckeltal, samt att Penser bedömer att bolagets investeringar i produkt och säljkår kommer fortsätta leverera starka KPIs.

Penser menar att Upsales ARR-tillväxt avslöjar operationell medvind.

Nettoomsättningen var i linje med Pensers estimat och motsvarade en tillväxt om 20 procent per år samtidigt som ebitda var något lägre än Pensers estimat. Det menar Penser går att förklara med att många affärer avslutats sent i kvartalet vilket gör att ARR växer snabbare än intäkterna.

Penser bibehåller sina estimat för ARR och intäkter för 2021 och kommande år. De justerar ned ebitda med cirka 1,6 miljoner kronor innevarande år.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Upsales

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Upsales

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt