Nyhet

Penser inleder bevakning av Exsitec med motiverat värde 71-73 kronor

Penser Access inleder bevakning av IT-konsulten Exsitec med motiverat värde 71-73 kronor, enligt en uppdragsanalys. Aktien står i skrivande stund i 58,50 kronor.

Exsitec är en snabbväxande aktör med 850 små och medelstora företag som kunder. Den stora kundbasen innebär att den största kunden står för endast tre procent av intäkterna och att affärsmodellen därmed går att betrakta som en med låg risk, enligt Penser.

Samtidigt är tillväxtpotentialen stor sett till att den adresserbara marknaden är 17 000 företag och Exsitec säljer till fem procent av dessa, påpekar analyshuset.

Medan aktien har gått starkt efter noteringen på First North i september ser Penser fortsatt potential. Risken är som tidigare angett låg, inte bara på grund av ett lågt enskilt kundberoende, men också på grund av den stora basen av återkommande intäkter och att bolaget har en nettokassa.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Exsitec

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Exsitec

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt