Nyhet

Penser

Penser justerar ner motiverat värde för Maha efter uppstartsförseningar

Erik Penser Bank justerar ner sitt motiverade värde för oljebolaget Maha Energy till 20-21 kronor per aktie (21-22) efter förseningar i bolagets uppstart av Tie-4. Det framgår av en uppdragsanalys.

Efter att bolaget drabbats av produktionsstörningar i Q2 räknade man med ett kunna ersätta denna volym från den fjärde brunnen i Tie i Brasilien och från Illinois i USA. Med anledning av att borrningen för Tie-4 inte väntas bli klar förrän i oktober meddelade bolaget att man nu riskerar att hamna strax under produktionsguidningen för helåret 2021.

Penser skriver emellertid att detta inte förändrar den långsiktiga bilden, utan man ser en oförändrad produktionsprofil för 2022 och framåt. Dock sänks estimaten för 2021 med 16 procent vilket är anledningen till nedjusteringen av det motiverade värdet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Maha Energy

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Maha Energy

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt