Nyhet

Penser

Penser räknar med att tillfälliga störningar ebbar ut för Itab - behåller motiverat värde

Erik Penser Bank skriver att det råder positiva tongångar för butiksinredningsbolaget Itab och att man räknar med att tillfälliga störningar ebbar ut. Det framgår av en uppdragsanalys.

Itabs omsättning och rörelseresultat för det tredje kvartalet kom in på 1 464 respektive 45 miljoner kronor, vilket var något under bankens förväntningar om 1 488 respektive 38 miljoner kronor.

Att högre råvarupriser och fraktkostnader skulle ha en påverkan var känt på förhand skriver banken, som bedömer att omsättningen kunde varit högre vid normal tillgång på inköpta komponenter och material. Man bedömer att bruttomarginalen påverkades negativt av de tillfälliga störningarna och att en återgång till en högre sådan är att vänta under 2022, i takt med att störningarna minskar.

Banken skriver att de underliggande lönsamhetsförbättringarna fortlöper enligt plan och att efterfrågan fortsatt är stabil. Slutligen landar man i ett upprepat motiverat värde om 25,5-26,5 kronor.

Itab handlas vid klockan 11.25 idag till 13,58 kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om ITAB Shop Concept

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien ITAB Shop Concept

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt