Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Penser

Penser sänker motiverat värde för Hubso - men ser fortsatt uppsida på 30 procent

Hubso lyckades uppvisa en tillväxt i senaste kvartalet trots att man som andra e-handelsbolag blev drabbade av leveransstörningar.

Efter rapporten väljer Penser Access att bara göra marginella justeringar i prognoserna, där ovannämnda störningar kompenseras av tillväxt från nya internationella samarbeten, förvärvet av Per Lei och nya fortsatta investeringar. Det framgår av en färsk uppdragsanalys.

Vad gäller det motiverade värdet så sänks det till 1,53-1,61 kronor per aktie. Penser hade i maj ett motiverat värde på 1,60-1,70 kronor per aktie.

Revideringen görs i spåren av att Penser sänker diskonteringsräntan till följd av att risken i bolaget minskat, samt multipelvärderingen för ev/sales till 2 gånger från 2,5 gånger. Det sistnämnda kapas för att också andra e-handlares multiplar har kommit ner, skriver Penser. Inräknat för detta och effekten av nyemitterade aktier får Penser ett lägre motiverat värde som dock alltjämt erbjuder en uppsida på cirka 30 procent i Hubso.

Hubso-aktien backar 6 procent till 1,18 kronor på onsdagen.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Hubso Group

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Hubso Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt