Nyhet

Penser

Penser sänker motiverat värde för Hubso - men ser fortsatt uppsida på 30 procent

Hubso lyckades uppvisa en tillväxt i senaste kvartalet trots att man som andra e-handelsbolag blev drabbade av leveransstörningar.

Efter rapporten väljer Penser Access att bara göra marginella justeringar i prognoserna, där ovannämnda störningar kompenseras av tillväxt från nya internationella samarbeten, förvärvet av Per Lei och nya fortsatta investeringar. Det framgår av en färsk uppdragsanalys.

Vad gäller det motiverade värdet så sänks det till 1,53-1,61 kronor per aktie. Penser hade i maj ett motiverat värde på 1,60-1,70 kronor per aktie.

Revideringen görs i spåren av att Penser sänker diskonteringsräntan till följd av att risken i bolaget minskat, samt multipelvärderingen för ev/sales till 2 gånger från 2,5 gånger. Det sistnämnda kapas för att också andra e-handlares multiplar har kommit ner, skriver Penser. Inräknat för detta och effekten av nyemitterade aktier får Penser ett lägre motiverat värde som dock alltjämt erbjuder en uppsida på cirka 30 procent i Hubso.

Hubso-aktien backar 6 procent till 1,18 kronor på onsdagen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Hubso Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Hubso Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt