Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Penser

Penser sänker motiverat värde för Strax

Erik Penser Bank sänker sitt motiverade värde för mobiltillbehörsbolaget Strax till 4,3-4,4 kronor per aktie från 4,7-5,0, med anledning av fortsatta utmaningar och osäkerheter. Det framgår av en uppdragsanalys.

I senaste kvartalsrapporten uppgick bruttomarginalen till 10 procent (29) och rörelsemarginalen landade på 0,6 miljoner euro (3,5). Den svagare bruttomarginalen förklaras av produktmix.

Bolaget kommunicerade att de pressade marginalerna under Q3 gjorde att man inte uppnådde ett av de särskilda villkoren vad gäller låneavtalet, men där en acceptans (så kallad waiver) har erhållits.

Vidare ser bolaget över möjligheten att börsnotera segmentet Distribution och menar att det skulle bidra till ökad transparens samt tydliggöra värdet i de olika segmenten.

Banken antar att en del av bolagets återhämtning kommer att ske under andra halvan av 2022,
och att full återhämtning och tillväxt sker 2023.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Strax

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Strax

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt