Nyhet

Pepins Groups minskade provisionsnettot under andra kvartalet - gynnat av omvärdering av optionsportföljen

Pepins Group presenterar siffror för första halvan och andra kvartalet av 2020. Provisionsnettot minskade, men den nytillträdde vd:n har intäktsfokus. Det framgår av kvartalsrapporten.

Räntenettot för andra kvartalet uppgick till -0,1 miljoner kronor (-0,1).

Provisionsnettot för andra kvartalet blev 2,4 miljoner kronor (6,7).

Resultat före skatt blev -0,6 miljoner kronor (-2,9).

Orealiserad resultateffekt vid omvärdering av optionsportföljen för första halvan av 2020 uppgick under perioden till 5,7 miljoner kronor (-1,1).

Sedan 2018 marknadsvärderas optionsportföljen kvartalsvis, vilket haft en orealiserad resultateffekt under första halvåret om 4,7 miljoner kronor (-1,4).

Koncernens nettointäkter för första halvåret uppgick till 10,6 miljoner kronor (10,5).

Koncernens likvida medel uppgick per halvårsskiftet till 67,9 miljoner kronor (85,4).

Rörelsens kostnader för första halvan av 2020 uppgick till 18,0 miljoner kronor (16,0). Ökningen är enligt bolaget främst hänförlig till så kallade strategiska satsningar såsom slutförande av MTF-ansökan och utveckling av mjukvara. I maj lanserades bolagets tjänst för kapitalanskaffningar, Pepicon.

Nya tillförordnade vd Philip Scholtzé har intäktsfokus.

"Efter att jag tillträdde min nya roll som tillförordnad vd har vi gjort små förändringar organisatoriskt för att adressera vår viktigaste utmaning, tillväxten. Från att tidigare ha arbetat
fokuserat i två affärsområden jobbar vi nu i en gemensam affärs- och servicekraft. Intäkterna är alldeles för låga och högst upp på vår priolista står frågan om hur paketera allt vi
kan för att skapa mer värde för fler."

Pepins väntar fortfarande på Finansinspektionens återkoppling kring ansökan om att bli en MTF.

"Under det andra kvartalet har vi fått avbryta en större emission i BKtech och påbörjat en i
Dala Energi. Provisionsintäkterna hänförliga till kapitalanskaffning blir därmed ytterst låga
under andra kvartalet. Intäkterna från aktiehandeln ökar däremot i andra kvartalet jämfört med föregående år med cirka 10 procent samtidigt som antalet affärer (vi räknar avräkningsnotor) ökar med cirka 12 procent."
Den marginella ökningen av de totala redovisade intäkterna beror till stor del på omvärderingen av optionsportföljen. Uppgångar i framförallt Dynamic Code och Payer påverkar positivt med ett orealiserat resultat om 5,7 miljoner kronor. Optionerna förvärvar Pepins vi i samband med
emissioner, som en del av ersättningen.


Pepins Group, MkrQ2-2020Q2-2019
Räntenetto-0,1-0,1
Provisionsnetto2,46,7
Resultat före skatt-0,6-2,9

Love Josefsson
love@finwire.se, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt