Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Permascand

Permascand stiger 9,4 procent i premiärhandeln på First North

Permascand, som är en teknikdriven tillverkare av elektrokemiska lösningar, började i dag den 4 juni att handlas på Nasdaq First North Premier Growth Market.

Erbjudandet att teckna aktier i bolaget var mycket stort både bland svenska och internationella investerare som allmänheten i Sverige och erbjudandet var kraftigt övertecknat.

Teckningskursen var på förhand bestämd till 34 kronor per aktie. Erbjudandet bestod av 14,86 miljoner aktier, fördelat på 8,82 miljoner nyemitterade aktier och 6,04 miljoner befintliga aktier som erbjudits av Norvestor VI och ett fåtal andra aktieägare. De nyemitterade aktierna kommer att tillföra Permascand 300 miljoner kronor före emissionskostnader.

Det finns även en övertilldelningsoption att sälja ytterligare 2,23 miljoner aktier. Erbjudandet kommer vid fullt utnyttjande av övertilldelningen att omfatta 17,09 miljoner aktier, vilket motsvarar ett värde på 581 miljoner kronor.

Ankarinvesterare är Länsförsäkringar Fonder, Fonderna RAM One and RAM Equity Long Short samt SEB Investment Management som tecknar aktier för 275 miljoner kronor.

Aktien har hittills idag handlats till 37,50 kronor som högst betalt och 34,00 kronor som lägst betalt. Klockan 09.25 var senast betalt 37,20 kronor, en uppgång på 9,4 procent jämfört med teckningskursen på 34 kronor. Aktier för 30 miljoner kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 50,49 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 1,9 miljarder kronor räknat på senast betalt.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Permascand

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Permascand

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt