Pexip ökar ARR med 54 procent i första kvartalet - kommer in något under Paretos förväntningar

Nyhet

{newsItem.title}

Pexip ökar ARR med 54 procent i första kvartalet - kommer in något under Paretos förväntningar

Teknikbolaget Pexip ökade sina återkommande intäkter, ARR, med 54 procent till 87,2 miljoner dollar i det första kvartalet, något som av Pareto beskrivs vara under deras förväntningar.

Pareto estimerade en ARR om 87,6 miljoner dollar medan konsensus ligger på 87,8 miljoner dollar.

"Net Revenue Retention Rate", som mäter behållna intäkter från befintliga kunder, uppgick till 104 procent på årsbasis.

Churn, det vill säga antalet kunder som sagt upp sitt kontrakt, landade på 9 procent kontra samma period i fjol.

Av tillväxten i de årligt återkommande intäkter stod nya kunder för 50 procentenheter av de 54 procenten medan gamla kunder stod för 4.

Pareto skriver att denna tillväxt stöttar deras investeringstes med starkt kundintag på grund av stora organisationer som investerar inför en postpandemisk värld med mer distansarbete.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Pexip (NO)

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Pexip (NO)

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev