Pfeiffer Vacuum Technology rapporterar högre omsättning än väntat, höjer utdelningen

Nyhet

{newsItem.title}

Pfeiffer Vacuum Technology rapporterar högre omsättning än väntat, höjer utdelningen

Pfeiffer Vacuum Tech, som konkurrerar med Atlas Copco inom vakuumteknik, redovisar en bättre än väntad omsättning under det fjärde kvartalet. Siffrorna är preliminära. Bolaget föreslår en höjd utdelning.

Omsättningen uppgick till 164,8 miljoner euro (165,5). Utfallet kan jämföras med Bloomberg analytikerkonsensus som låg på 159,0 miljoner euro.

Rörelseresultatet blev 9,6 miljoner euro (16,2). Rörelsemarginalen var 5,8 procent (9,8).

Orderingången landade på 170,0 miljoner euro (148,7).

I utdelning föreslås 1,60 euro (1,25).

Bolaget uppger sig vara optimistiskt både vad gäller att leverera högre omsättning och rörelseresultat under 2021.

Den fullständiga rapporten publiceras den 25 mars.

Pfeiffer Vacuum Technology, MEURQ4-2020KonsensusFörändring mot konsensusQ4-2019Förändring
Orderingång170,0148,714,3%
Nettoomsättning164,8159,03,6%165,5-0,4%
Rörelseresultat9,616,2-40,7%
Rörelsemarginal5,8%9,8%
Utdelning per aktie, EUR1,601,2528,0%
Konsensusdata från Bloomberg

http://media.finwire.com/media/FWM005AF62-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda nyhetsuppslagen från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar.

Nyhets- och aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser – smidigt va?

Nyheter om Pfeiffer Vacuum Technology

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos de populära nätmäklarna Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper enkelt och smidigt. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR som är en ny plattform där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna utan att år efter år betala provisioner till någon. Resultatet blir att kunderna betalar 30-50 % lägre avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Hedvig skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Pfeiffer Vacuum Technology

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev