Nyhet

Pharmalundensis har genomfört framgångsrik testning av Minievaporator-prototyp

Forskningsbolaget Pharmalundensis har genomfört en tillverkning och testning av fullskalig prototyp för Minievaporator. Resultatet har varit positivt.

Lite arbete kvarstår dock innan man når en försäljning.

"Efter sommaren kommer även en värmepump att kopplas in och testas. Denna kommer att kraftigt reducera energiförbrukningen för evaporeringen och göra processen mycket mer ekonomisk. Därefter är det dags att CE-certifiera apparaten och inleda försäljning. Det har redan hört av sig företag som vill testa enheten", skriver Spotlight-bolaget i ett pressmeddelande.

Företaget kommer att hålla en evaporeringskapacitet på 150 liter per dygn, ned från tidigare ambition om 250 liter per dygn.

"Dock visade det sig att det fanns en del praktiska hinder mot detta; vikten och dimensionerna på apparaten skulle bli onödigt stora och det skulle vara tvunget att använda 3-fas starkström, vilket skulle komplicera CE-certifieringen", uppger bolaget.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om PharmaLundensis

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien PharmaLundensis

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt