Nyhet

Pharmalundensis lanserar en affärsplan för Minievaporatorn

Forskningsbolaget Pharmalundensis lanserar en affärsplan för Minievaporator för rensning av miljöfarligt avtal för mindre företag, för att kommersialisera produkten som snart är färdig. Det framgår av ett pressmeddelande.

Styrelsen anser att det finns flera betydande fördelar att hyra ut bolagets patenterade noll-koncentrat teknologi, snarare än att sälja maskiner:

* En uthyrning av Minevaporatorerna underlättar service. Om en maskin går sönder skickar vi en utbytesmaskin och företaget skickar tillbaka den trasiga maskinen. Efter reparation kan den lagade maskinen skickas ut till annan kund. Om maskinen i stället är såld måste den skickas tillbaka till ägarföretaget och utbytesmaskinen skickas tillbaka till bolaget. Det blir således dubbla utbyten för en såld maskin, men bara ett utbyte för en uthyrd maskin.

* Underlättar uppgraderingar av maskinen. När en maskinen kommer in till bolagets verkstad kan bolaget lägga in de senaste uppgraderingarna och förbättringarna och skicka tillbaka maskinen. Det kommer säkert att bli successiva förbättringar av Minievaporatorn efter hand som det inkommer erfarenheter av användning av maskinen.

* Pharmalundensis får bättre kontroll över teknologin och maskinerna om bolaget hyr ut dem snarare än säljer dem.

* Pharmalundensis erhåller regelbundna intäkter under maskinens hela livslängd med uthyrning.

* En uthyrning bygger upp ett värde i Pharmalundensis, eftersom bolaget då äger samtliga maskiner.

Styrelsen bedömer att uthyrning av ett 20-tal maskiner kan täcka Pharmalundensis nuvarande kapitalbehov. Uthyrning av ytterligare ett 10-tal maskiner skulle även kunna täcka betydande delar av kostnaderna för bolagets läkemedelsprojekt. Vidare bedömer styrelsen att företag som hyr en Minieaporator för att hantera deras flytande, miljöfarliga avfall kommer att spara flera hundra tusen kronor per år i reducerade reningskostnader, även när Minievaporatorns hyresavgifter avräknats.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om PharmaLundensis

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien PharmaLundensis

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt