Pharmalundensis minskar förlusten i fjärde kvartalet, tror på bra intäkter från Minievaporator

Nyhet

{newsItem.title}

Pharmalundensis minskar förlusten i fjärde kvartalet, tror på bra intäkter från Minievaporator

Forskningsbolaget Pharmalundensis redovisar som väntat ingen omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten minskade.

Rörelseresultatet blev -0,7 miljoner kronor (-1,5).

Resultatet före skatt var -0,8 miljoner kronor (-1,5).

Resultatet efter skatt blev -0,8 miljoner kronor (-1,5).

Resultat per aktie hamnade på -0,03 kronor (-0,06).

Likvida medel uppgick till 0,9 miljoner kronor (1,4).

Vd Staffan Skogvall skriver i en kommentar att man arbetar nu för fullt med att ta fram sin Minievaporator med målsättningen att inleda försäljning i höst.

"Vi bedömer att Minievaporatorn kan fylla ett stort behov hos många mindre företag. Faktum är
att vi redan har kontaktats av bolag som är intresserade av apparaten", berättar vd:n.

"Vi kommer att börja med att tillverka ett par apparater och sedan justera tillverkningstakten baserat på hur många beställningar som inkommer. Jag tror att vi kan få bra intäkter från denna maskin och att den kan ge ett bra tillskott till framtida finansiering av våra kommande läkemedelsprojekt", förmedlar bolagschefen.

Pharmalundensis, MkrQ4-2020Q4-2019Förändring
Nettoomsättning00,0
Rörelseresultat-0,7-1,5
Resultat före skatt-0,8-1,5
Nettoresultat-0,8-1,5
Resultat per aktie, kronor-0,03-0,06
Likvida medel0,91,4-35,7%


http://media.finwire.com/media/FWS005ABD6-table-1

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om PharmaLundensis

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien PharmaLundensis

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev