Nyhet

Pharmalundensis

Pharmalundensis minskar förlusten i fjärde kvartalet, tror på bra intäkter från Minievaporator

Forskningsbolaget Pharmalundensis redovisar som väntat ingen omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten minskade.

Rörelseresultatet blev -0,7 miljoner kronor (-1,5).

Resultatet före skatt var -0,8 miljoner kronor (-1,5).

Resultatet efter skatt blev -0,8 miljoner kronor (-1,5).

Resultat per aktie hamnade på -0,03 kronor (-0,06).

Likvida medel uppgick till 0,9 miljoner kronor (1,4).

Vd Staffan Skogvall skriver i en kommentar att man arbetar nu för fullt med att ta fram sin Minievaporator med målsättningen att inleda försäljning i höst.

"Vi bedömer att Minievaporatorn kan fylla ett stort behov hos många mindre företag. Faktum är
att vi redan har kontaktats av bolag som är intresserade av apparaten", berättar vd:n.

"Vi kommer att börja med att tillverka ett par apparater och sedan justera tillverkningstakten baserat på hur många beställningar som inkommer. Jag tror att vi kan få bra intäkter från denna maskin och att den kan ge ett bra tillskott till framtida finansiering av våra kommande läkemedelsprojekt", förmedlar bolagschefen.

Pharmalundensis, MkrQ4-2020Q4-2019Förändring
Nettoomsättning00,0
Rörelseresultat-0,7-1,5
Resultat före skatt-0,8-1,5
Nettoresultat-0,8-1,5
Resultat per aktie, kronor-0,03-0,06
Likvida medel0,91,4-35,7%


http://media.finwire.com/media/FWS005ABD6-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om PharmaLundensis

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien PharmaLundensis

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt