Nyhet

Pharmalundensis

Pharmalundensis rapporterar något minskad förlust i första kvartalet, utvecklingen av Minievaporatorn fortlöper

Forskningsbolaget Pharmalundensis redovisar som planerat ingen omsättning under första kvartalet. Rörelseförlusten minskade något.

Rörelseresultatet blev -0,6 miljoner kronor (-0,7).

Resultatet efter skatt blev -0,7 miljoner kronor (-0,8). Resultat per aktie hamnade på -0,02 kronor (-0,03).

Vd Staffan Skogvall skriver i en kommentar till rapporten att efter den framgångsrika företrädesemissionen ska bolaget satsa på att bli självfinansierat.

"När Minievaporatorn är klar behöver vi bara sälja några enheter varje månad för att verksamheten skall gå runt. Säljs det mer än så går vi med vinst. Jag tror att det här kommer att överträffa mångas förväntningar", förklarar vd:n.

När det gäller utvecklingen av Minievaporatorn uppges arbetet utvecklas väl och enligt plan.Pharmalundensis, MkrQ1-2021Q1-2020
Nettoomsättning00
Rörelseresultat-0,6-0,7
Nettoresultat-0,7-0,8
Resultat per aktie, kronor-0,02-0,03


http://media.finwire.com/media/FWS005FF23-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om PharmaLundensis

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien PharmaLundensis

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt