Pharmiva faller drygt 20 procent i premiärhandeln på First North

Nyhet

{newsItem.title}

Pharmiva faller drygt 20 procent i premiärhandeln på First North

Medicinteknikbolaget Pharmiva börjar i dag den 31 mars att handlas på Nasdaq First North Growth Market. Aktien handlas med kortnamnet PHARM och bolaget noterar även teckningsoptionen TO3.

Pharmiva är specialiserade inom utveckling av medicintekniska produkter med fokus på kvinnohälsa. Produktportföljen inkluderar exempelvis receptfria behandlingar mot bakteriell vaginos.

Bolaget genomförde inför noteringen en nyemission som övertecknades och tillförde 35 miljoner kronor. Pharmiva emitterade units, där varje unit består av två aktier och en vederlagsfri teckningsoption. Teckningskursen var 32 kronor per unit, vilket motsvarar 16 kronor per aktie.

Aktien har hittills i dag handlas till 12,60 kronor som högst betalt och 11,00 kronor som lägst betalt. Klockan 09.15 var senast betalt 11,60 kronor. Aktier för 1,4 miljoner kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 7,14 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 83 miljoner kronor räknat på senast betalt.

Teckningsoptionen TO3 handlas samtidigt till 2,297 kronor. Värdet på en unit blir dämed 25,497 kronor, vilket är 20,3 procent lägre än teckningskursen på 32 kronor för en unit.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Pharmiva

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Pharmiva

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev