Pharmivas studie blir ytterligare försenad - svårt med rekrytering pga covid
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Pharmivas studie blir ytterligare försenad - svårt med rekrytering pga covid

Medicinteknikbolaget Pharmiva kliniska studie PIVA01 blir ytterligare försenad och har nu satts på paus. Bakgrunden är att det är svårt med patientrekryteringar i Skottland på grund av pandemin, vilket nu gjort att placeboprodukten måste nyproduceras. Planen är att starta studien igen i januari nästa år.

”Den här sortens förseningar är naturligtvis frustrerande, men syftet med PIVA01-studien är enbart att fördjupa kunskapen om Vernivias effekter och den påverkar inte vår lansering som fortsätter med full kraft. Vi strävar efter att så snart som möjligt slutföra studien och eftersom vi har så stort stöd bland gynekologer i Sverige utforskar vi nu möjligheten att inkludera svenska kliniker. Under tiden är vårt fokus att öka kvinnors kunskap om att en effektiv egenvårdsbehandling av bakteriell vaginos nu finns tillgänglig”, säger Christina Östberg Lloyd, vd Pharmiva, i en kommentar.

Pharmiva tittar också på möjligheterna på att utöka studien så att den inkluderar även svenska kliniker. Detta för att öka takten i patientrekryteringen. Ett resultat från studien väntas nu under slutet av nästa år.

Pharmiva uppger vidare att förseningen inte påverkar företagets lansering. Bolaget har tagit fram Vernivia vilket är en ny receptfri CE-certifierad medicinteknisk produkt för behandling av underlivsinfektionen bakteriell vaginos. Studien syftar till att generera ytterligare kunskap om produkten.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt