Pharmivas vd: Vi har en pipeline som är väldigt intressant
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Pharmivas vd: Vi har en pipeline som är väldigt intressant

Pharmivas

Noteringsaktuella Pharmivas vd Christina Östberg Lloyd anser att bolaget har en väldigt intressant pipeline och förmedlar att det är en god marginal på en produkt som Vernivia.

Pharmiva utvecklar behandlingar för vaginal hälsa och står inför en global lansering av den medicintekniska produkten Vernivia. Det är en receptfri produkt med en patenterad teknik som behandlar bakteriell vaginos (BV) med en kliniskt bevisad effekt.

"Vi kommer nu att börja med den här mjuklanseringen genom en användarstudie. Under året som går kommer vi förbereda för en fullskalig lansering i början av 2022, i första hand via apotekskanaler och e-handel", säger bolagschefen på Aktiedagen.

"Vi ser att produkten är best in class som både läker ut sjukdomen och ger symptomfrihet, utan att innehålla antibiotika och heller inga biverkningar", säger vd:n.

När det kommer till prissättning av produkten lämnar bolaget "inget åt slumpen" utan man har tittat på marknaden samt gjort en större prisundersökning.

"Vi har kommit fram till att lägga oss på ett utpris på drygt 200 kronor plus moms, som det ser ut i dagsläget", säger Christina Östberg Lloyd och tillägger att det är en god marginal på produkten.

Som en del av försäljningsstrategin ska man även använda sig av samarbetspartners.

"Det finns många parametrar vi måste ta hänsyn till. Det är därför det är så viktigt att vi använder oss av den erfarenhet vi får från den svenska marknaden för att förstå hur vi ska skräddarsy förhandlingar till övriga Europa", förklarar Pharmiva-chefen.

Den globala prevalensen för BV är inte helt kartlagd. De studier som genomförts visar på en global prevalens för BV på mellan cirka 23 och 29 procent, ihop med höga behandlingskostnader.

Marknadspotentialen för produkten bedöms vara stor.

"Det som jag tycker är potentialen är de sju av tio kvinnor som inte söker vård av någon anledning, och det ser vi som en direkt uppsida", säger Christina Östberg Lloyd.

Bolaget genomför en noteringsemission på 35 miljoner kronor inför listningen på First North. Teckningstiden för erbjudandet har inletts och pågår fram till den 19 mars.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.