Nyhet

Phase

Phase Holographic rapporterar lägre intäkter och små resultatförändringar i tredje kvartalet

Medicinteknikbolaget Phase Holographic redovisar lägre intäkter i tredje kvartalet i det brutna räkenskapsåret, november 2020 till januari 2021, jämfört med samma kvartal föregående år. Samtidigt redovisas små resultatförändringar.

Nettoomsättningen sjönk 55,6 procent till 0,8 miljoner kronor (1,8).

Ebitda-resultat blev -3,7 miljoner kronor (-3,9).

Rörelseresultatet blev -5,6 miljoner kronor (-5,8).

Resultatet före och efter skatt var -5,5 miljoner kronor (-5,9). Resultat per aktie hamnade på -0,38 kronor (-0,41).

Coronapandemins andra våg begränsade försäljningsmöjligheterna under tredje kvartalet.
Situationen har dock förbättrats avsevärt sedan slutet av januari.

Såvida inte en tredje våg åter begränsar försäljningen förväntas försäljningen under det kommande fjärde kvartalet kompensera för den uppskjutna försäljningen under tredje kvartalet, skriver bolaget i delårsrapporten.

Sedan i somras har bolaget arbetat intensivt med att ställa om till den kommande post-pandemiska marknaden genom utveckla den digitala försäljningen och marknadsföringen samt påskynda utvecklingen av uorescensmodulen till Holomonitor.

- Som många förutspått innebar vintern en andra pandemisk våg, som sammanföll med vårt tredjee kvartal (november-januari). Återigen stängde våra kunder sina laboratorier och personalen skickades hem att vänta ut pandemin. Lyckligtvis har situationen förbättrats avsevärt sedan den andra vågen började avta i slutet av januari. Laboratorier har åter börjat öppna igen, vilket har gjort det möjligt för oss att återuppta försäljningsaktiviteter på plats hos kunder i USA. Om inte ytterligare en våg tvingar laboratorierna att stänga en tredje gång, ser vi att försäljningen under fjärde kvartalet kommer att kompensera för den uppskjutna försäljning som uteblev på grund av den andra vågen under tredje kvartalet, kommenterar vd Peter Egelberg i delårsrapporten.

Phase Holographic, MkrQ3-2020/2021Q3-2019/2020Förändring
Nettoomsättning0,81,8-55,6%
EBITDA-3,7-3,9
Rörelseresultat-5,6-5,8
Resultat före skatt-5,5-5,9
Nettoresultat-5,5-5,9
Resultat per aktie, kronor-0,38-0,41


http://media.finwire.com/media/FWS005C294-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Phase Holographic

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Phase Holographic

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt