Nyhet

Phase Holographic redovisar en lägre förlust

Medicinteknikbolaget Phase Holographic redovisar en minskad omsättning och rörelseförlust i andra kvartalet jämfört med fjolårsperioden.

Omsättningen sjönk till 0,8 miljoner kronor (0,9).

Ebitda-resultat blev -2,9 miljoner kronor (-4,9).

Rörelseresultatet blev -4,8 miljoner kronor (-6,7).

Resultatet före skatt var -4,8 miljoner kronor (-6,8).

Resultatet efter skatt blev -4,8 miljoner kronor (-6,8), och per aktie -0,33 kronor (-0,47).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -4,2 miljoner kronor (-5,1).

I vd-ordet uppger Peter Egelberg att försäljningen kommer att vara sporadisk och styrd av smittspridningen under pandemin. Han understryker dock att ordrar inte går förlorade utan att de skjuts upp tillfälligt.

"Det finns goda skäl att tro att life science-branschen kommer att vara starkare än någonsin då den levererat ett vaccin till världen, för att åter investera i kampen mot de folksjukdomar som fortsatt plågar mänskligheten. För att ligga i täten då detta sker kommer vi fortsatt förbättra våra produkter och anpassa vår försäljning och marknadsföring till den framväxande onlinevärld som väntar efter covid-19", säger Egelberg.

Phase Holographic, MkrQ2-2020/2021Q2-2019/2020Förändring
Nettoomsättning0,80,9-11,1%
EBITDA-2,9-4,9
Rörelseresultat-4,8-6,7
Resultat före skatt-4,8-6,8
Nettoresultat-4,8-6,8
Resultat per aktie, kronor-0,33-0,47
Kassaflöde från löpande verksamhet-4,2-5,1

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Phase Holographic

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Phase Holographic

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt