Phase Holographic redovisar en lägre förlust - Börskollen

Nyhet

Phase Holographic redovisar en lägre förlust

Medicinteknikbolaget Phase Holographic redovisar en minskad omsättning och rörelseförlust i andra kvartalet jämfört med fjolårsperioden.

Omsättningen sjönk till 0,8 miljoner kronor (0,9).

Ebitda-resultat blev -2,9 miljoner kronor (-4,9).

Rörelseresultatet blev -4,8 miljoner kronor (-6,7).

Resultatet före skatt var -4,8 miljoner kronor (-6,8).

Resultatet efter skatt blev -4,8 miljoner kronor (-6,8), och per aktie -0,33 kronor (-0,47).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -4,2 miljoner kronor (-5,1).

I vd-ordet uppger Peter Egelberg att försäljningen kommer att vara sporadisk och styrd av smittspridningen under pandemin. Han understryker dock att ordrar inte går förlorade utan att de skjuts upp tillfälligt.

"Det finns goda skäl att tro att life science-branschen kommer att vara starkare än någonsin då den levererat ett vaccin till världen, för att åter investera i kampen mot de folksjukdomar som fortsatt plågar mänskligheten. För att ligga i täten då detta sker kommer vi fortsatt förbättra våra produkter och anpassa vår försäljning och marknadsföring till den framväxande onlinevärld som väntar efter covid-19", säger Egelberg.

Phase Holographic, MkrQ2-2020/2021Q2-2019/2020Förändring
Nettoomsättning0,80,9-11,1%
EBITDA-2,9-4,9
Rörelseresultat-4,8-6,7
Resultat före skatt-4,8-6,8
Nettoresultat-4,8-6,8
Resultat per aktie, kronor-0,33-0,47
Kassaflöde från löpande verksamhet-4,2-5,1

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Phase Holographic

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Phase Holographic

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev