Nyhet

Philip Morris-chefen utesluter en framtida fusion med Altria - FT

Tobaksjätten Philip Morris utesluter en framtida fusion med kollegan Altria. Det framgår av ett uttalande från Philip Morris-chefen Jacek Olczak till Financial Times.

"Kapitlet med Altria är stängt", säger han på en fråga om återupplivning av fusionssamtalen mellan tobaksjättarna, som senast ägde rum 2019.

Fusionssamtalen under 2019 övergavs efter amerikanskt tillslag mot e-cigaretter som hotade vapingbolaget Juul, där Altria hade en ägarandel om 35 procent.

Philip Morris och Altria har en gemensam historia då det förstnämnda bolaget knoppades av från Altria under 2008.

"Om du har skilt dig från din fru, går du inte ut och köper en ny förlovningsring till henne", säger Olczak.

Istället vill Philip Morris-chefen expandera bolagets "farmaceutiska och terapeutiska" kunskaper och antyder att gruppen kan gå in på cannabidiol (CBD)-marknaden.

I dag har Philip Morris ett börsvärde omkring 144 miljarder dollar, medan Altrias börsvärde ligger på 82 miljarder.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt