Nyhet

Philips

Philips ökar vinsten under fjärde kvartalet

Nederländska hälsoteknikbolaget Philips redovisar en omsättning i linje med förväntat under fjärde kvartalet. Nettovinsten ökade.

Omsättningen steg 0,7 procent till 6,00 miljarder euro (5,96). Utfallet kan jämföras med förväntade 5,94 miljarder euro, enligt Bloombergs analytikerkonsensus. Den jämförbara försäljningen ökade med sju procent.

Det justerade ebita-resultatet uppgick till 1,14 miljarder euro (1,07), väntat var 1,13 miljarder euro. Justerade ebita-marginalen blev 19 procent (17,9), medan väntat var 18,8 procent.

Resultatet efter skatt blev 603 miljarder euro (556).

Bolaget föreslår en utdelning på 0,85 euro, i linje med förväntan.

Under utsikter skriver bolaget att osäkerheten i omvärlden består på grund av covid-19. För 2021 bedömer bolaget att det blir en låg ensiffrig jämförbar försäljningstillväxt, pådrivet av en solid tillväxt i affärsområdena Diagnosis & Treatment och Personal Health men delvis motverkad av en lägre försäljning i Connected Care. Justerade ebita-marginalen ska förbättras med 0,6-0,8 procentenheter.

Philips, BEURQ4-2020KonsensusFörändring mot konsensusQ4-2019Förändring
Nettoomsättning6,005,941,0%5,960,7%
EBITA, justerat1,141,130,9%1,076,5%
Nettoresultat6035568,5%
Utdelning per aktie, EUR0,850,850,0%
Konsensusdata från Bloomberg

http://media.finwire.com/media/FWM0058EFB-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Philips

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Philips

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt