Nyhet

Philips

Philips redovisar en minskad ebita-vinst i Q3

Nederländska hälsoteknikbolaget Philips redovisar en något sämre än väntad omsättning i det tredje kvartalet, jämfört med samma period året innan. Det justerade ebita-resultatet var lägre än fjolårsperioden.

Omsättningen sjönk 5,8 procent till 4 156 miljoner euro (4 411). Utfallet kan jämföras med Bloomberg analytikerkonsensus som låg på 4 200 miljoner euro. Den jämförbara försäljningen var -7,6 procent. Enligt bolaget påverkades försäljningen av brist på elektroniska komponenter och återkallelsen av produkter inom Sleep & Respiratory Care-portföljen.

Ebita-resultatet uppgick till 426 miljoner euro (456).

Det justerade ebita-resultatet uppgick till 512 miljoner euro (684), med en justerad ebita-marginal på 12,3 procent (15,5). Väntat var 12,6 procent.

Resultatet efter skatt blev 2 980 miljoner euro (340). Resultatet är positivt påverkat med 2 640 miljoner euro, främst från avyttringen av Domestic Appliances-verksamheten.

Nettoresultatet från kvarvarande verksamheter blev 442 miljoner euro (279).

Enligt bolaget väntas motvindarna från försörjningsproblemen under tredje kvartalet också fortsätta in på det fjärde kvartalet. Som en följd av detta räknar bolaget nu med att leverera en jämförbar försäljningstillväxt i låga ensiffriga tal med en måttlig förbättring av den justerade ebita-marginalen för hela 2021.

Philips, MEURQ3-2021KonsensusFörändring mot konsensusQ3-2020Förändring
Nettoomsättning4 1564 200-1,0%4 411-5,8%
EBITA426456-6,6%
EBITA-marginal10,3%10,3%
EBITA, justerat512684-25,1%
Nettoresultat2 980340776,5%
Konsensusdata från Bloomberg

http://media.finwire.com/media/FWM00678E9-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Philips

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Philips

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt