Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Pila

Pila Pharma tappar drygt 11 procent i premiärhandeln på First North

Bioteknikbolaget Pila Pharma började i dag den 15 juli att handlas på Nasdaq First North Growth Market. Aktien handlas med kortnamnet PILA.

Pila Pharma utvecklar en ny klass av läkemedel mot typ 2-diabetes med antagandet att sjukdomen orsakas av en inflammation som skadar kroppens insulinproduktion. Bolagets produktkandidat riktas därför mot en receptor i kroppen, TRPV1, som kan orsaka inflammationen. Bolagets produktkandidat heter XEN-D0501.

Bolaget genomförde inför noteringen en nyemission av units som fulltecknades och tillförde 36 miljoner kronor före emissionskostnader.

Teckningskursen var 9 kronor för en unit. Varje unit består av en aktie och en vederlagsfri teckningsoption TO1. Teckningsoptionen börjar dock handlas först om en vecka.

Aktien har hittills i dag handlats till 8,77 kronor som högst betalt och 7,50 kronor som lägst betalt. Klockan 09.10 var senast betalt 7,99 kronor, vilket är en nedgång på 11,2 procent jämfört med teckningskursen på 9 kronor per aktie. Aktier för 1,0 miljon kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 19,99 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 160 miljoner kronor räknat på senast betalt.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Pila Pharma

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Pila Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.