Nyhet

Placera

Placera tipsar om 17 köpvärda aktier för januari - ett par förändringar jämfört med förra månaden

Placeras redaktion hittar 17 köpvärda aktier för januari, enligt en analys som publicerades på måndagen. Det kan jämföras med 18 aktier i portföljen för föregående månad i december 2021.

"Inför januari gör vi bara mindre förändringar på listan. Vi tackar Nvidia för en urstark höst och vi lämnar även Yandex där den politiska situationen kring Ryssland stökar till det väl mycket. Siemens Energy får också respass. In kommer ett par nya aktier som lämpar sig för den riskvillige. I det amerikanska marknadsplatsbolaget Angi hoppas vi på en turn-around och rymdteknikbolaget Maxar står i begrepp att skjuta upp nya satelliter", skriver Placera.

De 17 aktierna fördelas på svenska Enea, Ferronordic, Skistar, Dometic, Electrolux, Ratos, Sandvik, BHG Group och Randviken Fastigheter, USA-noterade Xylem, Microsoft, Servicenow, Palo Alto Networks, Maxar Technologies, Angi och Blackrock samt franska EDF.

https://www.avanza.se/placera/redaktionellt/2022/01/03/17-kopvarda-aktier-i-januari.html

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt