Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Platzer

Platzer ökade förvaltningsresultatet under andra kvartalet (uppdatering)

(Uppdatering avser vd-kommentar)

Fastighetsbolaget Platzer redovisar ett ökat förvaltningsresultat under andra kvartalet, jämfört med samma period året innan. Även hyresintäkterna steg.

Hyresintäkterna uppgick till 302 miljoner kronor (296).

Bolaget uppvisade en rekordstark nettouthyrning också i det andra kvartalet.

“Både inom kontor och industri/logistik fortsatte uthyrningsaktiviteten att vara hög. Att vi nådde rekord även detta kvartal beror främst på förhyrningar i Sörred Logistikpark och Merkur. Därtill kunde vi räkna in den tidigare villkorade uthyrningen till Internationella Engelska Skolan i Södra Änggården. Sammantaget innebar det att vi överträffade förra kvartalets rekord om 54 miljoner kronor i nettouthyrning och nådde 62 miljoner kronor”, kommenterar vd P-G Persson.

Driftnettot uppgick till 233 miljoner kronor (229), en ökning med 1,7 procent mot föregående år.

Förvaltningsresultatet uppgick till 174 miljoner kronor (163).

Resultatet efter skatt blev 1 752 miljoner kronor (416), och per aktie 14,62 kronor (3,47).

Substansvärde, EPRA NRV, per aktie låg på 133,12 kronor (101,38).

Platzer-chefens kommentarer om den ökade oron på finansmarknaderna och var Platzer står är följande.

“Ökande osäkerhet på de finansiella marknaderna har gjort att det blivit svårare och dyrare att finansiera via kapitalmarknaden. Däremot fungerar banksystemet väl. Vi har aldrig varit bättre rustade för att hantera tuffare tider inom finansiering än nu. Vår belåningsgrad är lägre än någonsin, vi har större delen av våra lån i banker, våra huvudägare är stabila och långsiktiga och vi har inget korsägande som kan utlösa effekter utom vår kontroll. Det känns väldigt tryggt i osäkra tider”, säger P-G Persson.

Platzer, MkrQ2-2022Q2-2021Förändring
Hyresintäkter3022962,0%
Driftöverskott2332291,7%
Förvaltningsresultat1741636,7%
Nettoresultat1 752416321,2%
Resultat per aktie, kronor14,623,47321,3%
Substansvärde, EPRA NRV, per aktie, kronor133,12101,3831,3%


http://media.finwire.com/media/FWM00770FC-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Platzer Fastigheter

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Platzer Fastigheter

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt