Plexian siktar på att expandera med fler partners, bra intresse i marknaden - vd
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Plexian siktar på att expandera med fler partners, bra intresse i marknaden - vd

Plexian

Fintechbolaget Plexian, som under våren tog plats på Nasdaq First North, har en strategiskt lite annorlunda inriktning. Bolaget riktar in sig på teknik som gynnar företag med stora medlemsbaser och framöver siktar man på fler partnerskap och att nå målet om en räckvidd på en miljon medlemmar. Det säger vd Staffan Mattson i en intervju.

Plexian satsar för fullt på egenutvecklade Edge vilket är en teknisk plattform för elektroniska betalningar och försäljningsdrivande lojalitetslösningar. Plattformen lanserades i slutet av förra året och än så länge har bolaget en större partner i form av gymkedjan Fitness24Seven. Meningen är att Plexian genom plattformen skall stärka sina partners kundlojalitet genom att ge kunderna bra erbjudanden på Edge-plattformen, vilket i sin tur skapar intäkter åt såväl Plexian som partnern. I takt med att fler partners nappar och företaget får fler medlemmar som användare på sin plattform kommer bolaget att skapa lönsamhet, uppger Staffan Mattson. Enligt honom är det fullt fokus på att utveckla Edge kombinerat med att teckna avtal med nya partners. På lång sikt måste företaget växa internationellt för att hålla uppe tillväxten.

“Plattformen fungerar bäst om vi samarbetar med ett begränsat antal partners på varje marknad. Användarna kommer potentiellt annars att kunna få samma erbjudanden flera gånger, och det tror vi inte är bra. Fokus ligger just nu på att öka antalet användare till en miljon 2023, och det sker genom partnerskap med partners som liksom vi vill driva lojalitet via ökad medlemsnytta”, säger han.

“Det är ett bra intresse för vårt erbjudande”, fortsätter han. Plexians erbjudande riktar sig till allt från idrottsklubbar till stora nationella företag med medlemsklubbar.

I samband med noteringen tog företaget in kapital, ett kapital som kommer att användas följande - lansering 20 procent, utveckling 30 procent samt expansion med fler partners 50 procent. Lönsamhet kommer i takt med att företaget blir större, uppger Mattson. Det viktiga nu är att lägga till viktiga pusselbitar och få existerande leveranser att bli väldigt bra. Parallellt tittar företaget på bland annat att bli en egen licensierad utgivare av kort.

“Den processen kan ta 9-12 månader, och vi tror att det underlättar för våra partners och stärker oss”, säger Mattson. Fintechbolaget tittar också på att ta fram en egen digital valuta.

Framöver räknar Staffan Mattson att fintechkartan ritas om. Och han tror inte att de stora aktörerna kommer att raderas ut.

“Vi har den senaste tiden sett lite vad jag tror kommer att hända. Aktörer som Mastercard, Visa med flera som historiskt har dominerat området för betalningar kommer inte att försvinna. De kommer att ta en aktiv del i utvecklingen, vilket förvärvet av Tink visar. Jag tror vi kommer att se en fortsatt konsolidering i takt med att fintechbolagen blir större”, säger han och fortsätter.
“När det gäller oss mindre spelare inom fintech tror och hoppas jag att man kommer att se en större öppenhet mot varandra. Vi kan inte göra allting själva utan kommer att behöva samarbeta med de aktörer som är bäst inom sin nisch för att kunna ge ett bra gemensamt kunderbjudande.”

Noteringen har inneburit att Plexian enklare kan nå sitt mål om en miljon medlemmar 2023, bedömer Mattson. Han utesluter inte heller att företaget stärker sig genom förvärv.

“Förvärv är en del av vår strategi. Vi tittar mycket aktivt på expansion geografiskt och genom förvärv. Det finns aktörer som kan snabba på vår utveckling och komplettera vår verksamhet utan att gå in på detaljer. Det som är viktigt är att det snabbar på möjlig tillväxt och stärker oss", avslutar han.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Plexian

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Plexian

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt