Plötsligt fall i Bioarctics aktie efter studierykten (uppdatering)
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Plötsligt fall i Bioarctics aktie efter studierykten (uppdatering)

(Förtydligar tredje stycket och adderar sista stycket).

Forskningsbolaget Bioarctics aktie föll plötsligt med 10 procent strax före 13.30 på fredagen. Anledningen är antagligen en artikel från Stat News, som med hänvisning till dokument från fas 3-studien med lecanemab skriver att en patient dött till följd av behandlingen. Den ej bekräftade informationen har varit känd i media sedan tidigare och aktien har återhämtat stora delar av fallet.

Bioarctics partner Eisai uppges inte hålla med slutsatserna från en utredare och pekar på att det kan bero på andra faktorer än läkemedlet, enligt de dokument Stat News tagit del av.

Bioarctics IR-chef Oskar Bosson säger till Finwire att det inte är orimligt att tänka sig att patienter har avlidit under studiens gång och pekar på att de är gamla, att de lider av en allvarlig sjukdom och det stora antalet patienter som deltar. Han förtydligar att dödsorsaker i studier utreds noggrant, och att data kring detta kommer bli kända när fullständiga studieresultat släpps.

Fullständiga resultat från den 1 795 personer stora fas 3-studien mot tidig Alzheimers sjukdom kommer presenteras av Bioarctics samarbetspartner Eisai den 29 november.

I slutet på september presenterade Eisai att studien uppnått såväl primära- som sekundära effektmått, vilket fick Bioarctics aktie att rusa över 200 procent.

Amerikanska läkemedelsboalget Biogen, som har ett samarbetsavtal avseende lecanemab med Eisai, handlades ned som mest ett par procent i den amerikanska förhandeln. Även där har det skett en återhämtning och aktien väntas öppna ned 0,4 procent.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om BioArctic

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien BioArctic

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.