Polestar kan potentiellt värderas till så mycket som 40 miljarder dollar i en Spac - WSJ

Nyhet

{newsItem.title}

Polestar kan potentiellt värderas till så mycket som 40 miljarder dollar i en Spac - WSJ

Elbilstillverkaren Polestar, som ägs av Geely och Volvo Cars, kan komma att värderas till 40 miljarder dollar i samband med en potentiell Spac-transaktion. Det rapporterar Wall Street Journal med hänvisning till källor.

Det har florerat uppgifter i media om att Polestar överväger en notering, däribland genom att gå ihop med ett specialförvärvsbolag.

Enligt uppgift slutför man just nu en series a-finansieringsrunda till värderingen 7 miljarder dollar. Därefter är siktet inställt på en series b-runda till en värdering om 20 miljarder dollar innan slutet av juni, för att sedan gå till börsen genom en Spac till en värdering på så mycket som 40 miljarder dollar.

Det skulle markera ett av de högsta bolagsvärdena bland Spac-debutanter, men är inte orimligt. Värderingen på exempelvis elbilstillverkaren Lucid Motors i samband med sin Spac-transaktion löd 24 miljarder dollar.

Just nu uppges Geely och Polestar diskutera för- och nackdelar med att gå till börsen på detta sätt, och inget slutgiltigt beslut har tagits.

Wall Street Journal rapporterar även att Geely för samtal om att sponsra ett Spac-bolag som kan komma att ta in 300 miljoner dollar i samband med en notering på Nasdaq.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda nyhetsuppslagen från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar.

Nyhets- och aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser – smidigt va?

Nyheter om Volvo Cars

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Volvo Cars

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev