Polyplank rapporterar vändning till vinst under andra kvartalet

Nyhet

Polyplank rapporterar vändning till vinst under andra kvartalet

Polyplank redovisar ökande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar en vändning till vinst.

Omsättningen steg 3,2 procent till 9,6 miljoner kronor (9,3).

Rörelseresultatet blev 0,6 miljoner kronor (-0,5), med en rörelsemarginal på 6,3 procent.

Resultatet före skatt var 0,3 miljoner kronor (-0,9).

Resultatet efter skatt blev 0,4 miljoner kronor (-0,8).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 1,0 miljoner kronor (-0,2).

Likvida medel uppgick till 0,4 miljoner kronor (0,4).

"Vi kan därmed glädjande konstatera att den ”omtalade turn-arounden” är gjord. Marknaden börjar efterfråga våra produkter allt mera och i spåren av coronapandemin så kommer man troligtvis att bli allt mera miljömedveten och därmed förhoppningsvis även göra mera inhemska köp", säger bolagets vd Cay Strandén i en kommentar.

Han säger också:

"Coronapandemins negativa effekter nådde oss i början av juni. Inte direkt hos oss och våra anställda utan i formen att kunderna blev mera återhållsamma och avvaktande. Man väljer att skjuta fram besluten. Vi märkte därför en sviktande orderingång under juni och fram till semesteruppehållet. Detta påverkade Q2 rapporten något negativt. Trots detta ligger orderingången i skrivande stund 29,2 procent eller 4,7 miljoner kronor högre än motsvarande tid 2019".

Cay Strandén säger att orderingången tog fart första veckan i augusti och att målet att nå positivt helårsresultat känns möjligt. "Första veckan i augusti var fortsatt semestervecka i Sverige men denna vecka (v 33) har det tagit ordentligt med fart igen på orderingången och vi har trots fortsatt coronapandemi stark tillit på ett positivt Q3 & Q4. Målet att få ett positivt helårsresultat känns möjligt."

I Norge har man en stark tillit att nå minst ett nollresultat i år.

Polyplank, MkrQ2-2020Q2-2019
Nettoomsättning9,69,3
Rörelseresultat0,6-0,5
Rörelsemarginal6,3%
Resultat före skatt0,3-0,9
Nettoresultat0,4-0,8
Kassaflöde från löpande verksamhet1,0-0,2
Likvida medel0,40,4

Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Polyplank

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Polyplank

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev