Nyhet

Poolia drar igång konsultbolaget Qrios

Bemanningsbolaget Poolia startar bolaget Qrios som erbjuder konsulttjänster inom IT, Life Science och Engineering, enligt ett pressmeddelande.

Qrios anspelar på engelska ordet Curious (nyfiken), och har en årsomsättning på 150 miljoner kronor för den delen som omfattar Poolias verksamhet i Sverige.

Etableringen av Qrios kostar 2 miljoner kronor och kommer att belasta Poolias resultat i fjärde kvartalet.

Poolias vd Jan Bengtsson säger att skapandet av Qrios innebär att man får ett tydligt erbjudande uppdelat på tre områden; Qrios inom konsulttjänster för omnämnda områden, Poolia för rekrytering och bemanning inom bland annat finans, kontor och light tech, samt Uniflex som erbjuder rekrytering och bemanning inom industri- och logistiksektorn samt inom kundservice.

"Med dessa tre plattformar är vi nu formerade för att fortsätta en stabil tillväxtresa och jag ser framtiden an med tillförsikt och nyfiket sinne”, säger Bengtssson.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Poolia

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Poolia

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt